Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αλφειό στην Ηλεία, μετά την έγκριση που έδωσε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε και η μελέτη για την οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού. Μάλιστα όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, «τους μήνες που πέρασαν φάνηκε πόσο αναγκαία και πιεστική είναι η ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης του Αλφειού ποταμού, όπως και του συνόλου των ποταμών και χειμάρρων της Ηλείας».  

Επίσης, η επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία, τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο ανάπλασης και αξιοποίησης του κάμπινγκ στο έλος Αγυιάς, που βρίσκεται στην Πάτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται ήπιες παρεμβάσεις αναμόρφωσης του χώρου με τη δημιουργία εγκαταστάσεων για δράσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού, μουσείο νερού, χώρους περιπάτου κ.α. Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση ενός θεματικού πάρκου αναψυχής με οικολογική και πολιτιστική διάσταση.  

Ακόμα, η επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε ομόφωνα και τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο της σύνδεσης της περιμετρικής οδού της Πάτρας με την εθνική οδό Πατρών- Τρίπολης, στο ύψος της Οβρυάς. Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 6.118.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Υφαντή «πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση διευκόλυνσης της κυκλοφορίας και παράλληλα αποσυμφόρησης των κατοικημένων περιοχών απ' τις οποίες υποχρεωτικά περνάει σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται από την περιμετρική προς την εθνική οδό Πατρών- Τρίπολης».