Πάνω από 100 διαδηλωτές συνελήφθησαν διότι αψήφησαν τις εντολές των αρχών που απαγόρευαν τη συγκέντρωση έξω από ένα ακόμη υπό κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό εργοστάσιο στο ομόσπονδο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού, στη νότια Ινδία. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος κατασκευάζεται με τη βοήθεια της Ρωσίας, ώθησαν χωρικούς και αλιείς να ξεκινήσουν διαδηλώσεις από πέρυσι εναντίον του έργου Κουντανκούλαμ, το οποίο βρίσκεται στις ακτές.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν μετά το δυστύχημα στο Ιαπωνικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε σημειωθεί ισχυρός σεισμός και τσουνάμι.

Οι διαδηλωτές εμπόδιζαν την είσοδο στους επιστήμονες και στους εργάτες στο εργοστάσιο για πάνω από επτά μήνες, καθυστερώντας τις εργασίες για την έναρξη της λειτουργίας των δύο αντιδραστήρων ισχύος 1.000 μεγαβάτ, που αναμενόταν τον Δεκέμβριο του 2011.

Η αστυνομία συνέλαβε και τους ηγέτες των διαδηλωτών, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Περίπου 3.000 αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί γύρω από το εργοστάσιο και συνόδευσαν μια ομάδα περίπου 300 επιστημόνων, μηχανικών και άλλων στον χώρο του εργοστασίου.

Πηγή: kathimerini.gr