Τη σύμβαση έργου για την ανάπλαση – δημιουργία ποδηλατόδρομου και τη διασφάλιση προσβασιμότητας των πεζών επί της οδού Θηβών, στο Δήμο Ιλίου, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.870.840 Ευρώ και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο, συνολικού μήκους ενός χιλιομέτρου, αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Θηβών και συγκεκριμένα στο τμήμα από Ιδομενέως έως Αγίου Νικολάου. Η ανάπλαση και ο σχεδιασμός  περιλαμβάνουν:

-Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, ώστε να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητά τους και να περιοριστεί η παρακώλυση που παρατηρείται από κάθε είδους εμπόδια. Τα πεζοδρόμια θα διαθέτουν κεκλιμένα επίπεδα – μπάρες για την ασφαλή διέλευση όλων των χρηστών (π.χ. των παιδιών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένων κλπ), ειδικές γραμμωτές πλάκες – οδηγούς για τους πολίτες με προβλήματα όρασης, κάδους ανακύκλωσης και πινακίδες κατακόρυφης σήμανσης.

-Τη δημιουργία δεντροστοιχίας, με τη φύτευση 166 δέντρων και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, με θέσεις στάθμευσης για τα ποδήλατα σε επιλεγμένα σημεία και αναβάθμιση της ποιότητας φωτισμού, με τοποθέτηση 144 νέων φωτιστικών.

Οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες.Πηγή: econews.gr