Οι εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου αυξήθηκαν το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της οικονομικής ανάκαμψης που σημειώθηκε στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, προκύπτει από επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην ετήσια έκθεσή της, η αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος επισημαίνει πως οι εκπομπές αερίων αυξήθηκαν κατά 3,2% το 2010 σε σχέση με το 2009, μετά δύο χρόνια συνεχούς μείωσης.  

Η αύξηση αυτή "οφείλεται κυρίως στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία ενίσχυσε την κατανάλωση ενέργειας σε όλους τους τομείς", υπογραμμίζει η υπηρεσία, διευκρινίζοντας πως το καλοκαίρι του 2010 ήταν ιδιαίτερα ζεστό στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυξημένη χρήση των κλιματιστικών και κατά συνέπεια μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου και άνθρακα.

Το 2010, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η χώρα με τη μεγαλύτερη εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μετά την Κίνα, είχε συνολικά εκπομπές αερίων που έφτασαν τους 6,82 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έναντι 6,1 εκατομμυρίων το 2009.  

Η χειρότερη χρονιά ήταν το 2007, έναν χρόνο πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, με εκπομπές που έφτασαν τα 7,2 εκατομμύρια τόνους.

Εργοστάσια και διυλιστήρια ευθύνονται για το 40% των εκπομπών αερίων στις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όμως οι προσπάθειες της αντιμετωπίζουν την αντίδραση του τομέα της ενέργειας και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ορισμένα μέλη του οποίου αμφισβητούν ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή.