Η επέμβαση της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», έσωσε μια μικρή αρκούδα, 3,5 ετών περίπου και βάρους 60 κιλών, που παγιδεύτηκε από το λαιμό σε μία συρμάτινη θηλιά σε δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση κοντά στο χωριό Περίβλεπτος του νομού Ιωαννίνων. H αρκούδα εντοπίστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα από θηροφύλακες της Ε' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, με την κτηνίατρο της οργάνωσης να την αναισθητοποιεί και να απομακρύνει το συρμάτινο βρόγχο στον οποίο είχε πιαστεί.

Τα τραύματα στο λαιμό της αρκούδας ήταν πολύ βαθιά ενώ η κατάστασή της χαρακτηρίστηκε ως αρκετά σοβαρή, καθώς εκτιμάται ότι έμεινε παγιδευμένη από το λαιμό για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες, προσπαθώντας να απεγκλωβιστεί από το σύρμα. Χθες το πρωί η αρκούδα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον στην ευρύτερη δασική περιοχή που είχε βρεθεί λίγες μέρες πριν.

Η «Καλλιστώ», σε σχετική ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η χρήση συρμάτινων θηλιών για το κυνήγι και την παγίδευση ζώων (κυρίως αγριογούρουνων) είναι μία βάρβαρη, παράνομη, αλλά αρκετά διαδεδομένη πρακτική.

Τέλος, η οργάνωση γνωστοποιεί ότι το Δασαρχείο Ιωαννίνων έχει ήδη ξεκινήσει προανακριτική εξέταση προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.