«Φτωχότερος» είναι πλέον ο πλανήτης καθώς ακόμη ένα είδος ζώου, η γιγαντιαία χελώνα της Νήσου Πίντα των Γκαλαπάγκος, στον Ισημερινό, αφανίστηκε με το θάνατο του τελευταίου γνωστού εκπροσώπου του. Ο διάσημος «Μοναχικός Τζορτζ» που έγινε σύμβολο των προσπαθειών διάσωσης άγριων ζώων στις Νήσους Γκαλαπάγκος και όχι μόνο, πέθανε σε συνθήκες αιχμαλωσίας από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων του συμπλέγματος ανακοίνωσε την Κυριακή το θάνατο της μοναδικής εναπομείνασας χελώνας της Νήσου Πίντα ή Chelonoidis nigra abingdoni, του μεγαλύτερου είδους στον κόσμο. Την ανακάλυψε ο Φάουστο Γερένα, ο άνθρωπος που την φρόντιζε τα τελευταία 40 χρόνια. 

Κανείς δεν γνώριζε την ακριβή ηλικία του Τζορτζ, όμως υπολόγιζαν ότι ήταν πάνω από 100 ετών. Ανακαλύφθηκε το 1972, όταν οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι χελώνες αυτού του είδους είχαν αφανιστεί.

Το θεωρούμενο ως «σπανιότερο πλάσμα του κόσμου» αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχών ερευνών λόγω της αδυναμίας του να αναπαραχθεί. Δεν είχε απογόνους παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των επιστημόνων να τον πείσουν να ζευγαρώσει με θηλυκά ενός συγγενούς υπο-είδους.