Ένα πάντα γεννήθηκε την Πέμπτη στο ζωολογικό πάρκο του Ουενό στο Τόκιο, είδηση που προκάλεσε χαρά και συγκίνηση και στην Κίνα απ' όπου κατάγεται η μαμά του. Είναι το πρώτο μωρό πάντα που γεννιέται ύστερα από 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουενό, και η πρώτη γέννηση από φυσική αναπαραγωγή.

Στο πάρκο διακόπηκαν το Σάββατο οι επισκέψεις για το κοινό. Η μητέρα Σιν Σιν είχε νευρικότητα όταν εκτίθετο στο φως και το θόρυβο, όπως είχαν παρατηρήσει οι φύλακες.

Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι είχαν ζευγαρώσει δύο φορές στα τέλη Μαρτίου και η κατάσταση της υγείας του θηλυκού, κυρίως η αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και η ανορεξία που εμφάνιζε έκαναν τους κτηνιάτρους να μιλούν για πιθανή εγκυμοσύνη.

Το ζευγάρι είχε αφιχθεί στο Τόκιο από την Κίνα το Φεβρουάριο του 2011 και οι επισκέψεις του κοινού στο πάρκο για να το δουν από κοντά άρχισαν λίγο μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι τον επόμενο μήνα, το Μάρτιο. Οι αρχές του Τόκιο, που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του πάρκου, δαπανούν για τη διαβίωση του ζεύγους σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια ετησίως.

Πηγή: in.gr