Επιστρέφει αύριο, Πέμπτη, στο φυσικό της περιβάλλον η Λουίζα, η θηλυκή χελώνα Caretta Caretta, 24 κιλών, που είχε βρεθεί πριν από δύο μήνες βαρύτατα τραυματισμένη στη θαλάσσια περιοχή του Αδελιανού Κάμπου. Στις 11 το πρωί η Λουίζα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στο Κρητικό Πέλαγος με τη βοήθεια των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών, ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η χελώνα είχε βρεθεί με δαγκωματιές στο λαιμό, πνεύμονες γεμάτους νερό και τραύματα στο ένα πτερύγιό της. 'Ανθρωποι ξενοδοχείου της περιοχής κινητοποίησαν τους ειδικούς, οι οποίοι τη μετέφεραν στο Κέντρο Διάσωσης στη Γλυφάδα Αττικής, όπου δέχθηκε τη φροντίδα των ειδικών. Έτσι αύριο, συντροφιά με τους ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν για τη σωτηρία της, θα ταξιδέψει στα νερά για να συναντήσει τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας της.

Σημειώνεται πως ο ΑΡΧΕΛΩΝ βρήκε συμπαραστάτες, στις προσπάθειες διάσωσης της Λουίζας, τους «θετούς γονείς» της από το ξενοδοχείο στο Ρέθυμνο, οι οποίοι μάλιστα ανέλαβαν τα έξοδα περίθαλψης και μεταφοράς της από και προς το Ρέθυμνο.

Πηγή: Cretalive.gr