Οι νορβηγικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη έρευνας για τη «σημαντική» διαρροή υδρογονανθράκων σε κοίτασμα που εκμεταλλεύεται η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ στα ανοικτά της Νορβηγίας.

«Κανείς άνθρωπος δεν τραυματίσθηκε και δεν προξενήθηκε καμία ζημιά εξόν από τα άμεσα εμπλεκόμενα μηχανήματα», τονίζει η Αρχή Πετρελαϊκής ) στην ανακοίνωσή της. «Ωστόσο, η Αρχή εκτιμά πως το συμβάν είναι δυνητικά σημαντικό», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το συμβάν προκλήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου στο κοίτασμα Ούλα, στα νορβηγικά χωρικά ύδατα στη Βόρεια Θάλασσα.

Η παραγωγή, που έφθανε λίγο περισσότερο από 10.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της PSA, έχει διακοπεί έκτοτε, τονίζεται στο ίδιο κείμενο.

Ερωτηθείς σχετικά από το Dow Jones Newswires, εκπρόσωπος της BP στη Νορβηγία απάντησε πως ο όμιλος διεκπεραιώνει τη δική του έρευνα για το συμβάν, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η ποσότητα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που έχουν διαρρεύσει.
TAGS