Κλοπή σπάνιου είδους πιθήκων από ζωολογικό κήπο

Κλοπή σπάνιου είδους πιθήκων από ζωολογικό κήπο
Εκτεταμένες έρευνες πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας για να εντοπίσουν τους δράστες μιας διάρρηξης σε ζωολογικό κήπο, οι οποίοι έκλεψαν δώδεκα εξωτικά, μικρόσωμα πιθηκάκια.

Η κλοπή ανακαλύφθηκε όταν ένας υπάλληλος του πάρκου Βίσελ Ντίρενπαρκ στο Έπε διαπίστωσε ότι η ξύλινη πόρτα που οδηγούσε στον περίβολο των πιθήκων είχε παραβιαστεί, όπως εξήγησε μια εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου, η Μπέρνου Βάγκεναρ.

«Κλάπηκαν ορισμένοι από τους σπανιότερους πιθήκους μας», πρόσθεσε. Οι δράστες πήραν έξι ασημόχρωμα ουιστίτι, τρία ουιστίτι-πυγμαίους, δύο αυτοκρατορικούς ταμαρίνους και έναν ασπρόλοφο ταμαρίνο. Τα δύο τελευταία είδη θεωρούνται απειλούμενα, που σημαίνει ότι το εμπόριό τους απαγορεύεται, εξήγησε η Βάγκεναρ.

«Είναι σαφές ότι οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα είδη», είπε από την πλευρά της η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Λίζμπετ Οέλεν.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου ανησυχεί πολύ, είπε η Βάγκεναρ, επειδή τα πιθηκάκια είναι συνηθισμένα να ζουν σε τροπικές συνθήκες και δεν θα αντέξουν την παγωνιά της Ολλανδίας. Σήμερα το πρωί η θερμοκρασία στο Έπε ήταν -3 βαθμοί Κελσίου. 

Επιπλέον, πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο: η διατροφή τους αποτελείται από διάφορα φρούτα, έντομα και ένα βιταμινούχο συμπλήρωμα. Η Βάγκεναρ διευκρίνισε ότι ο ζωολογικός κήπος δεν είναι σε θέση να δώσει αμοιβή σε όποιον επιστρέψει τους πιθήκους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο