Αρχή για το ''Εξοικονομώ κατ' οίκον''


Ξεκινά το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που έχει εξαγγελθεί από τουλάχιστον τρεις κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, μάλιστα, βελτίωσε τα κριτήρια ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από το 1980, όταν δηλαδή δεν εφαρμοζόταν ο κανονισμός μόνωσης. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση και η μόνη που παραμένει σταθερή.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» θα χρηματοδοτείται από το εδικό ταμείο που δημιούργησε το ΥΠΕΚΑ. Αυτή τη στιγμή το ταμείο διαθέτει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και θα αναχρηματοδοτείται κάθε τριετία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο περισσότερους δικαιούχους ώστε να κάνουν ενεργειακό λίφτινγκ σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει ελέγχους προσωρινοί επιθεωρητές. Σημείωσε μάλιστα που υπάρχουν ήδη 2000 προσωρινοί επιθεωρητές σε όλη τη χώρα ανά νομό.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο