Ξεκινά το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» που έχει εξαγγελθεί από τουλάχιστον τρεις κυβερνήσεις στο παρελθόν.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, μάλιστα, βελτίωσε τα κριτήρια ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι πολίτες στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από το 1980, όταν δηλαδή δεν εφαρμοζόταν ο κανονισμός μόνωσης. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση και η μόνη που παραμένει σταθερή.

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» θα χρηματοδοτείται από το εδικό ταμείο που δημιούργησε το ΥΠΕΚΑ. Αυτή τη στιγμή το ταμείο διαθέτει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ και θα αναχρηματοδοτείται κάθε τριετία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο περισσότερους δικαιούχους ώστε να κάνουν ενεργειακό λίφτινγκ σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Μαργαρίτα Καραβασίλη, ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει ελέγχους προσωρινοί επιθεωρητές. Σημείωσε μάλιστα που υπάρχουν ήδη 2000 προσωρινοί επιθεωρητές σε όλη τη χώρα ανά νομό.