Συμφωνία Alitalia και Solena για μετατροπή των αστικών αποβλήτων σε βιοκαύσιμα


Συμφωνία για την παραγωγή βιοκαυσίμων για αεροσκάφη από αστικά στερεά απόβλητα υπέγραψαν σήμερα η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia και ο αμερικανικός όμιλος Solena.

Στην ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρίες διευκρίνισαν ότι υπογράφηκε επιστολή πρόθεσης για τη μετατροπή αστικών στερεών αποβλήτων σε σημαντικό μέρος των καυσίμων που χρησιμοποιεί η Alitalia. Οι δύο πλευρές στοχεύουν να μετατρέψουν «εκατοντάδες χιλιάδες τόνους ετησίως στερεών αστικών αποβλήτων» σε βιοκαύσιμο «που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 96%» σε σχέση με την κηροζίνη. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο όμιλος Solena επιτρέπει την αεριοποίηση σε υψηλές θερμοκρασίες των αποβλήτων πριν την υγροποίηση αυτού του αερίου για χρήση του ως καύσιμο στα αεροσκάφη.

Η συμφωνία αυτή ήταν η δεύτερη που εξασφάλισε ο αμερικανικός όμιλος με αεροπορική εταιρία, καθώς τον Φεβρουάριο του 2010 είχε συμφωνήσει με την British Airways για τη δημιουργία εργοστασιακής μονάδας με στόχο την παραγωγή εναλλακτικών καυσίμων που θα χρησιμοποιήσει ο βρετανικός αερομεταφορέας για τον στόλο του μετά το 2014. Η μονάδα αυτή θα παράγει 73 εκατομμύρια λίτρα καυσίμου ετησίως από 500.000 τόνους αστικών στερεών αποβλήτων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο