Με τους επιχειρηματίες κ.κ Δ. Κοπελούζο, Ε. Μυτιληναίο, Γ. Περιστέρη, Α. Καλλιτσάντζη, Θ. Βάρδα και το γενικό διευθυντή του Ελληνικού Συνδέσμου Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας, καθηγητή κ. Μ. Κακαρά, συναντήθηκε σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Θέμα συζήτησης, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η προσαρμογή του 3ου ενεργειακού πακέτου της ΕΕ στην ελληνική νομοθεσία και η απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.

Οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί πιέζουν, μεταξύ άλλων, για κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του οργανισμού που θα αναλάβει την λειτουργία και εκκαθάριση της ημερήσιας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνάντηση Θ. Μωραϊτη με τον Πρέσβη της Νορβηγίας

Mε τον Πρέσβη της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Sverre Stub συναντήθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνος Μωραΐτης. Η συζήτηση εστιάσθηκε στη συνεργασία των δύο χωρών σχετικά με τα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Νορβηγία επίκειται να χρηματοδοτήσει καινοτόμα περιβαλλοντικά προγράμματα, επικεντρώνοντας στην προστασία των υδάτων και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η συνολική χρηματοδότηση της Νορβηγίας προς την Ελλάδα για το διάστημα 2011-2014 θα ανέλθει σε 63,4 εκατ. €, εκ των οποίων 19 εκατ. € (30%) θα αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.