Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας της Ρόδου, «Ροδιακή», η εταιρεία Vodafone και η ΚΑΕ ΒΑΠΚολοσσός συνεργάζονται με σκοπό την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων του νησιού για την ανακύκλωση.

«Η Vodafone και η ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός το ρίχνουν στην ανακύκλωση. Καλούν τους φιλάθλους της ομάδας να ανακυκλώσουν παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και αξεσουάρ, ρίχνοντας τα στον ειδικό κάδο συλλογής που έχει τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό στο στάδιο της ομάδας.

Τα κινητά τηλέφωνα δεν πρέπει να καταλήγουν στα σκουπίδια, καθώς είναι φτιαγμένα από υλικά τα οποία επιβαρύνουν το περιβάλλον εάν πεταχτούν στους κάδους απορριμμάτων.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα επιμέρους υλικά των συσκευών αυτών μπορούν αν χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή άλλων αντικειμένων (π.χ. οικιακής χρήσης).

Παράλληλα, κάδοι συλλογής κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, υπάρχουν στα καταστήματα της Vodafone σε όλη την Ελλάδα, για όλους τους φίλους του περιβάλλοντος.

Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να αναζητήσεις παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, αξεσουάρ και μπαταρίες που μένουν ξεχασμένα στα συρτάρια σου ή σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου περιμένοντας …να ανακυκλωθούν;

Δείξε έμπρακτα τον ενδιαφέρον σου για την προστασία του περιβάλλοντος. Απλά ρίξ΄ το…στην ανακύκλωση μαζί με τη Vodafone και την ΚΑΕ ΒΑΠ Κολοσσός».