Παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη θα λάβει χώρα την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο διημερίδα στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο «Ενεργειακά Κτίρια - Θεμέλιο για την Ενεργοποίηση των Κατασκευών».

Διοργανωτής της διημερίδας είναι η HELEXPO.

Την έναρξη των εργασιών της Διημερίδας θα κηρύξει την Παρασκευή στις 17.30 ο κ. Μανιάτης, ο οποίος και θα απευθύνει ομιλία προς τους Συνέδρους, με θέμα «Η Ενεργειακή Πολιτική της Πολιτείας και η Ανάπτυξη των Κατασκευών».

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Η Διημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Δομικών Υλικών, Μονωτικών, Κουφωμάτων, Ειδών Υγιεινής, Μπάνιου, Προκατασκευών και Τεχνολογίας, INFACOMA 2011, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.