Μετά την επιτυχία της Χάιντι, του αλλήθωρου οπόσουμ που φιλοξενείται στο Ζωολογικό Κήπο της Λειψίας, ένας γειτονικός ζωολογικός κήπος στην ανατολική Γερμανία φιλοδοξεί να γίνει γνωστός για την αλλήθωρη αγριόγατα (ιαγουαρόντι) που φιλοξενεί.

Πρόκειται για τον Φρανκ, την 14χρονη αγριόγατα από το Τιργκάρτεν Ντέλιτς της ανατολικής Γερμανίας.

"Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι προφανώς έρχονται στο ζωολογικό κήπο για να τον δουν", είπε η επικεφαλής του κήπου, Κατρίν Ερνστ στο Ρόιτερς.

"Κάθονται μπροστά από το κλουβί του και φωνάζουν το όνομά του...μπορώ να το ακούω από το γραφείο μου εδώ κοντά", λέει η ίδια.

Αυτό το είδος της αγριόγατας συναντάται στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Η ομάδα που φροντίζει τον Φρανκ θεωρεί ότι γεννήθηκε αλλήθωρος, σε αντίθεση με το οπόσουμ, την Χάιντι, της οποίας ο στραβισμός προέκυψε από την κακή διατροφή σε μικρότερη ηλικία.

Το ηλικίας δυόμισι ετών οπόσουμ έγινε γνωστό στη Γερμανία όταν η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Bild τον Δεκέμβριο.

Μέχρι και το Χόλιγουντ το επιστράτευσε για να προβλέψει τους νικητές των βραβείων Οσκαρ την βραδιά της απονομής, στις 27 Φεβρουαρίου.

Ίσως όμως η διασημότητα να μην χτυπήσει τελικά την πόρτα του Φρανκ.

Η Bild δημοσίευσε φωτογραφία του με σχετικό άρθρο την περασμένη εβδομάδα και μέχρι στιγμής ο ζωολογικός κήπος δεν έχει δεχτεί καμία προσφορά από... το Χόλιγουντ, λέει η Ερνστ.

Πάντως, ο Φρανκ είναι σε κάτι μοναδικός: είναι το γηραιότερο αρσενικό ιαγουαρόντι στην Ευρώπη.