Αρχές Απριλίου θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στη χωματερή της Δουρούτης και θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση του μεγαλύτερου Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στο Νομό Ιωαννίνων,

προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της χωματερής που λειτουργούσε συγκεντρώνοντας τα απορρίμματα ολόκληρου του λεκανοπεδίου, δίπλα από την Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και θα ακολουθήσει εξάμηνη λειτουργία του από την ανάδοχο εταιρία. Η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα στο Δημαρχείο των Ιωαννίνων, ενώ ανακοινώθηκε ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 7,78 εκατ. ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου - Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση της Δουρούτης εξίσου σημαντική με εκείνη της κατασκευής του βιολογικού χαρακτηρισμού και ευχαρίστησε το σημερινό αλλά και το προηγούμενο συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για τη συμβολή τους στο αποτέλεσμα.

Κυρίαρχη προτεραιότητα πλέον για το Δήμο Ιωαννιτών είναι να προωθήσει ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης, ώστε να κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.