Έναν μοναδικό τρόπο επέλεξαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Καλαμπάκα, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, για να δώσουν ζωή σε παλαιούς, κατεστραμμένους κάδους της πόλης.

Ο εκπαιδευτικός, αλλά και ζωγράφος-χαράκτης, Ηλίας Κοτσίρας, μαζί με τους μαθητές του και τη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Πολιτιστικών, Δημήτρη Γκαννούλη, ζωγραφίζουν κλάδους ανακύκλωσης που ήταν σε αχρηστία, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη, που περιβάλλεται από την γκρίζα σκιά των επιβλητικών βράχων των Μετεώρων.

Εμπνευσμένοι από το αποκριάτικο πνεύμα των ημερών, ο κ. Κοτσίρας και οι μαθητές του βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν ζωγραφικά, "χωρίς αναστολές", όπως χαρακτηριστικά λέει ο εκπαιδευτικός, και να μετατρέψουν τους πράσινους κάδους σε "χρωματιστά χαμόγελα νέων καλλιτεχνών".

Η πρώτη δοκιμή έγινε και πέτυχε απόλυτα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, με τη συμμετοχή των μαθητών της σχολής ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας, των μαθητών του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, των μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, των μαθητών του Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, και άλλων κατοίκων του Δήμου Καλαμπάκας, που είχαν την επιθυμία για καλλιτεχνική έκφραση.

Οι πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις που απεικονίζονται περίοπτα στους κάδους θα χρωματίζουν τους δρόμους της Καλαμπάκας, όχι μόνο τη γιορτινή, αποκριάτικη περίοδο, αλλά και μετέπειτα.

Τα ζωντανά χρώματα στους δρόμους της Καλαμπάκας, θα καλημερίζουν τους κατοίκους της πόλης, θα τούς δίνουν θετική ενέργεια και θα υποδέχονται τους περαστικούς με εγκαρδιότητα. "Οι εικαστικές παραστάσεις θα προβληματίζουν αισθητικά και θα είναι αφορμή για ουσιαστικές συζητήσεις περί τέχνης", εκτιμά ο κ. Κοτσίρας.

Σημειώνει δε πως οι δημιουργίες θα συνεχιστούν το καλοκαίρι, σ' ένα μεγάλο πανηγύρι περί εικαστικών τεχνών και γλυπτικής, αφού, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτσίρας, "οι γλυπτικές μορφές των Μετεώρων αποτελούν την ωραιότερη αφορμή για έμπνευση και καλλιτεχνική δημιουργία".