Δραματικό SOS εκπέμπει το σπάνιο δάσος της Στροφυλιάς, κυρίως στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ της Π. Μανολάδας και του Μετοχίου, όπου παρουσιάζει διαρκή συρρίκνωση και εξαφάνιση χιλιάδων δέντρων του, ως επί το πλείστον κουκουναριών.

Δεν χρειάζεται κάποιος να έχει ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από δασικές εκτάσεις , για να αντιληφθεί πως τα τελευταία χρόνια συντελείται μια τεράστια οικολογική καταστροφή στο οικοσύστημα , το οποίο αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου.

Έκπληκτοι οι φυσιολάτρες και οι περιπατητές που έχουν πολύ συχνή παρουσία στο δάσος , διαπιστώνουν τη συνεχή αποψίλωσή του από τα σπάνια δέντρα, τα οποία όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα «Πατρίς» έχουν μειωθεί ανησυχητικά.

Τόσο είναι το θράσος των αυθαίρετων καταπατητών του δάσους, που δε διστάζουν να κόψουν τα μεγάλου διαμετρήματος δέντρα , είτε για καυσόξυλα είτε για υλοτομία, ακόμη και σε εμφανή σημεία του δάσους που έχουν μονοπάτια!

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έτυχε την ώρα εκείνη να περνούν κάτοικοι της περιοχής που αθλούνται στο δάσος και όταν οι τελευταίοι τους έκαναν παρατήρηση , οι καταπατητές τους ''συνέστησαν'' παγερά να κοιτάξουν τη δουλειά τους!

Λυόμενο

Σε άλλη περίπτωση εξάλλου διερχόμενοι στα δάσος αντίκρισαν πλατφόρμα να μεταφέρει ...λυόμενο, πιθανότατα για να το εγκαταστήσουν σε σημείο που έχει καταπατηθεί.

Όπως επισημαίνουν οι φυσιολάτρες αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία μετά από τις επίμονες οχλήσεις τους , πήγε επιτόπου και τελικά απομάκρυνε τους επίδοξους καταπατητές.

Ακόμη σε άλλο σημείο υπήρχαν δέκα μεγάλες βελανιδιές ηλικίας 50 και πλέον ετών, από τις οποίες αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνο τρεις!