Αναδάσωση υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην καμένη περιοχή του Αλεποβουνίου Υμηττού (λόφος Αράπη).

Την πρωτοβουλία είχε ο Δήμος Καισαριανής, η ΄Ενωση Γερμανοελληνικών Συνδέσμων και η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας του Δήμου.

Συνολικά φυτεύτηκαν 20.000 προβλαστημένες βελανιδιές που παραχώρησε η Ένωση Γερμανοελληνικών Συνδέσμων.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο Πρέσβης της Γερμανίας Dr. Roland Wegener, η Πρόεδρος της Ένωσης Γερμανοελληνικών Συνδέσμων Dr. Sigrid Skarpelis-Sperk , ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου συνοδευόμενος από εθελοντές εργαζόμενους της Βουλής και πλήθος πολιτών και μαθητών.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της αναδάσωσης ο κ. Μαγκούφης αναφέρθηκε στους συμβολισμούς που έχει αυτή η ελληνογερμανική πρωτοβουλία στο χώρο της Καισαριανής, καθώς, όπως είναι γνωστό, κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής, στην Καισαριανή έγιναν εκτελέσεις εκατοντάδων ελλήνων αντιστασιακών. Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για την αξία του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος.