Στο φυσικό του περιβάλλον, στη νησίδα Θοδωρού των Χανίων, επιστρέφει ο μικρός αίγαγρος «Θοδωρής» μετά από εγχείριση και περίθαλψη του στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ.

Η επανένταξη του «Θοδωρή» έγινε στις 9:30 το πρωί της Τρίτης από το λιμανάκι του Πλατανιά.

Η περιπέτεια του «Θοδωρή» ξεκίνησε πριν από περίπου δυόμιση μήνες.

Το μικρό ζώο, ηλικίας τεσσάρων μηνών, βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν οι αίγαγροι, μέσα σε φυσικό περιβάλλον και σε προστατευμένη περιοχή.

Εντοπίστηκε αρχικά από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά στη νησίδα, κάνοντας βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Ο τρόπος που κινούνταν το ζώο και η εικόνα του προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Η παρέμβαση ήταν άμεση και υπάλληλος της διεύθυνσης δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στη νησίδα και βρήκε τον μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά, εξετάστηκε από ειδικούς, του έγινε ακτινογραφία και του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12.

Το μικρό ζώο βαφτίστηκε «Θοδωρής», καθώς ζει πάνω στην νησίδα Θεοδωρού. Η νησίδα, που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων, ανήκει στη διεύθυνση Δασών κι έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αίγαγρου.