Τεράστιες θα είναι οι αλλαγές στον πλανήτη, σε περίπτωση που λιώσουν οι πάγοι, ενώ όπως είναι φυσικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρεάσει σημαντικά και την Ελλάδα

Ο διαδραστικός χάρτης που δημοσιεύει το National Geographic ανήκει σε ομάδα περιβαλλοντολόγων που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της. Ο χάρτης παρουσιάζει κάθε ήπειρο και το πως θα διαμορφωθεί αν γίνουν πραγματικότητα αυτές οι προβλέψεις.

Οπως φαίνεται στον χάρτη της Ευρώπης, η ήπειρος πλήττεται στον μεγαλύτερο βαθμό, καθώς μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βενετία, η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη θα βουλιάξουν!

Όσον αφορά στη χώρα μας, οι επιπτώσεις θα είναι εμφανείς, καθώς τα περισσότερα νησιά θα βρεθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μάλιστα, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη δυτική Πελοπόννησο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα γενικότερα αλλά και πολλές άλλες περιοχές.

Παρατηρώντας με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τη χώρα μας στον χάρτη, διαπιστώνει κανείς ότι όλα τα παράλια εξαφανίζονται και η θάλασσα γύρω-γύρω από την Ελλάδα εισχωρεί στην ηπειρωτική χώρα, κάνοντας παρελθόν μεγάλες πόλεις και ολόκληρες περιοχές.

Β. Αμερική

Ν. Αμερική

Αφρική

Ευρώπη

Ασία

Αυστραλία

Ανταρκτική