Ένα καινοτόμο πρόγραμμα απόσυρσης κινητών τηλεφώνων με άμεσο χρηματικό όφελος για τον καταναλωτή, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρείας Κωτσόβολος - Dixons South East Europe, κ. Γιώργος Καράμπελας.

Ο κ. Καράμπελας επεσήμανε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας της εταιρείας να στέκεται δίπλα στον καταναλωτή, προσφέροντάς του "λεφτά στο χέρι".

Όπως ανέφερε, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα από σήμερα να επισκέπτονται τα καταστήματα της Κωτσόβολος σε όλη τη χώρα και με μια πολύ απλή διαδικασία, να ενημερώνονται για την αξία του κινητού τους τηλεφώνου. Η αξία θα προκύπτει αυτόματα από ειδικό σύστημα, ύστερα από ένα σύντομο έλεγχο του μοντέλου, της κατάστασης και της λειτουργικότητας της συσκευής. Στη συνέχεια, ο καταναλωτής θα μπορεί να περάσει με την ταυτότητα ή το διαβατήριό του από τα ταμεία των καταστημάτων, ώστε να παραλάβει άμεσα τα χρήματα της αξίας του σε μετρητά, ενώ έχει και την επιλογή να προτιμήσει μια δωροεπιταγή Κωτσόβολος, ακόμη μεγαλύτερης αξίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Καράμπελας διευκρίνισε ότι, για όσα μοντέλα κινητών τηλεφώνων δεν έχουν χρηματική αξία είτε λόγω μοντέλου παλαιότητας είτε λόγω φθοράς, θα δίνεται η δυνατότητα ανακύκλωσης και ταυτόχρονα, οι κάτοχοί τους θα λαμβάνουν ειδικά εκπτωτικά κουπόνια για τις επόμενες αγορές τους στα καταστήματα Κωτσόβολος, χωρίς καμία επιπλέον δέσμευση.

Τη σπουδαιότητα μιας τέτοιας υπηρεσίας τόνισε ο κ. Καράμπελας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο έντονης επιφύλαξης και αναζήτησης χαμηλών τιμών, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ενώ σημείωσε ότι οι συσκευές με αξία θα συλλεχθούν, θα επισκευαστούν και θα διατεθούν στη συνέχεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, που τις έχουν ανάγκη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιπλέον στόχος αυτής της υπηρεσίας είναι και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού οι συσκευές χωρίς αξία θα σταλούν για ανακύκλωση. Ο κ. Καράμπελας υπογράμμισε ότι έχουν ήδη ανακυκλωθεί από την Κωτσόβολος από τον Απρίλιο του 2008 πάνω από 280.000 συσκευές.

Με αφορμή την υλοποίηση αυτού του νέου προγράμματος, ο κ. Κρίς Μάθιους, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dixons South East Europe, δήλωσε σε μήνυμά του: "Είμαστε πολύ περήφανοι, που η εταιρεία Κωτσόβολος είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα, που υλοποιεί ένα πρόγραμμα απόσυρσης κινητών τηλεφώνων, δίνοντας στον καταναλωτή "λεφτά στο χέρι". Χάρη στη διεθνή εμπειρία του ομίλου Dixons και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, μπορούμε να παρουσιάζουμε διαρκώς νέες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή, με τρόπο που ξεπερνά τις προσδοκίες του. Πιστεύω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες, που βοηθούν τόσο την κοινωνία όσο και το περιβάλλον, θα πρέπει να έχουν συνέχεια και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, κάθε φορά που υλοποιούμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση".