Νέα ανώτατα επίπεδα ρύπανσης καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο, με μία πυκνή αιθαλομίχλη να τυλίγει την κινεζική πρωτεύουσα και τα ιστορικά της μνημεία.

Όπως ανακοίνωσε το δημοτικό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος στον επίσημο ιστότοπό του, οι ρύποι στην ατμόφαιρα έφθασε τα επίπεδα των 225-245 μικρογραμμαρίων, που αντιστοιχεί στο επίπεδο 5 της εξάβαθμης κλίμακας μέτρησης της ρύπανσης.

Όμως, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο τα επίπεδα των ρύπων είναι ακόμη υψηλότερα. Σε ηλεκτρονικό μήνυμά της προς τους αμερικανούς υπηκόους η αμερικανική πρεσβεία ανέφερε πως σύμφωνα με τον δικό της «Δείκτη Ποιότητας του Αέρα» τα επίπεδα ρύπων έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο τους 300, στη διάρκεια του 24ωρου της 4ης Οκτωβρίου, για να φθάσουν στους 400 χθες.

Η πρεσβεία προσθέτει πως σύμφωνα με τους κανονισμούς της αμερικανικής υπηρεσίας περιβάλλοντος (ΕΡΑ), στα επίπεδα αυτά «ο καθένας θα πρέπει να απόσχει από οιαδήποτε φυσική δραστηριότητα σε υπαίθριους χώρους».

Φωτογραφία που δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα Νέα του Πεκίνου παρουσιάζει τη φημισμένη Απαγορευμένη Πόλη τυλιγμένη σε μία πυκνή αιθαλομίχλη.

Αύριο τελειώνει η «Χρυσή Εβδομάδα» μία σημαντική ετήσια γιορτή, η οποία συνέπεσε με την διεξαγωγή πολλών σημαντικών αθλητικών αγώνων—μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο τελικός του τουρνουά τένις ΑΤΡ μεταξύ του Ραφαέλ Ναδάλ και του Νόβακ Τζόκοβιτς και το τουρνουά γκολφ του Πεκίνου.