Το δικό του ηχηρό μήνυμα για το μέλλον της Γης ετοιμάζεται να στείλει και φέτος ο Δήμος Βόλου, συμμετέχοντας ενεργά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. «Ώρα της Γης» ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου, από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, θα σβήσουν τα φώτα στα κεντρικά δημοτικά κτήρια του Δήμου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων στην πλατεία Αναύρου.

Ο δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης καλεί τους δημότες Βόλου να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη και με επιστολή του σε φορείς της περιοχής ζητεί να συμβάλουν στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών αναλαμβάνοντας παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, «ο Δήμος Βόλου υποστηρίζοντας το κίνημα «Earth Hour- Ώρα της Γης» συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στέλνει το μήνυμά του για ένα βιώσιμο μέλλον για έναν καθαρότερο πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου και οργανώνοντας μια εκδήλωση παρατήρησης των αστρολογικών φαινομένων με τη συνεργασία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος».