Νεκρό δελφίνι ξέβρασε το κύμα στην παραλία του Γαλησσά στη Σύρο με τους κατοίκους του χωριού να μένουν έκπληκτοι, συγκλονισμένοι και προβληματισμένοι.

Το θαλάσσιο ζώο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε τραύματα από τα οποία προκύπτει πως κατά πάσα πιθανότητα μπλέχτηκε σε δίχτυα.

Πρόκειται για ρινοδέλφινο ολικού μήκους 1.90 μ το οποίο εντόπισαν περαστικοί, ενημερώνοντας τις αρμόδιες αρχές.

Το συγκεκριμένο είδος δελφινιού προτιμά τις ακτές και γι αυτό είναι το πιο γνωστό στον άνθρωπο. Πολύ σπάνια θα το συναντήσουμε στα ανοιχτά ή στα πολύ βαθιά νερά. Τους αρέσει να ακολουθούν τα πλοία στα ταξίδια τους και κολυμπούν πολύ γρήγορα και μπορούν να ξεπεράσουν με ευκολία τα 30 χιλιόμετρα την ώρα.

Το είδος αυτό απαντάται σε όλες τις Μεσογειακές ακτές. Σε ορισμένες περιοχές μπορούν να σχηματιστούν κοπάδια με περισσότερα από 100 ζώα. Τρέφεται με ψάρια που σχηματίζουν κοπάδια , όπως σαρδέλες, σκουμπριά, ρέγκες και κυνηγά κατά ομάδες.

Αποκτά βάρος μέχρι 400 κιλά και έχει μήκος από 1,80 έως 4 μέτρα.Το χρώμα της κοιλιάς του ρινοδέλφινου ποικίλλει από ανοικτό γκρίζο έως άσπρο ή ροζ-άσπρο, η πλάτη του είναι γκριζόμαυρη και τα πλευρά του σχεδόν ομοιόμορφα γκρίζα. Το ραχιαίο του πτερύγιο είναι τριγωνικό και μυτερό στην άκρη, εκτεινόμενο σαφώς προς τα πίσω.

Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο όπου βρέθηκε το δελφίνι, συλλέγοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό το οποίο απέστειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.