Επιστρέφει στο λιγνίτη η Αυστραλία

Επιστρέφει στο λιγνίτη η Αυστραλία

H Αυστραλία θα περιορίσει την έμφαση στις λεγόμενες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, γιατί είναι δαπανηρές και επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του πρωθυπουργού, Τόνι Άμποτ, ο οποίος τόνισε πως στροφή στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας έχει εκτινάξει στα ύψη το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός έκανε τη δήλωση αυτή μετά την ανακοίνωση της ηλεκτροπαραγωγικής εταιρείας Stanwell Corporation ότι διακόπτει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με υγραέριο, λόγω κόστους και επιστρέφει στον λιγνίτη. Παράλληλα, η ίδια η εταιρεία ζήτησε να περιοριστεί ο στόχος της αύξησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τις λεγόμενες ανανεώσιμες μορφές, γιατί αυτές είναι «πολύ δαπανηρές και επηρεάζουν την αγορά».

Ο πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, είπε ότι θα γίνει σχετική έρευνα και θα αναθεωρηθούν οι στόχοι των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας με στόχο να γίνει πιο φτηνή η ενέργεια.

«Στόχος μας είναι να γίνει η Αυστραλία μια χώρα με τη φθηνότερη ενέργεια» είπε ο κ. Άμποτ, ο οποίος τόνισε ότι η Αυστραλία διαθέτει άφθονους πόρους ενέργειας, γαιάνθρακες και φυσικό αέριο (καθώς και πετρέλαιο) και δεν πρέπει να είναι τόσο ακριβό το ηλεκτρικό ρεύμα. Ακόμη, υποστήριξε ότι η κατάργηση του φόρου των ρύπων θα συμβάλει στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο