Για κακοποίηση ζώων κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού εγκαλεί το δήμο Τυρνάβου το φιλοζωικό σωματείο οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας», το οποίο επιφυλάσσεται να ενημερώσει και τις αρμόδιες αρχές για το θέμα, επικαλούμενο την σχετική νομοθεσία.

Συγκεκριμένα το σωματείο με σχετική επιστολή τους προς το δήμαρχο Τυρνάβου, Νικόλαο Μαλάκο, αναφέρεται σε περιστατικό, που συνέβη την Κυριακή στην καρναβαλική παρέλαση σύμφωνα με το οποίο σε ένα από τα άρματα, το οποίο είχε τον τίτλο «φορολογημένα κοτέτσια» υπήρχε και μία κλούβα μέσα στην οποία ήταν μερικές κότες. Κατά την εξέλιξη της παρέλασης όμως οι καρναβαλιστές του άρματος έβγαλαν τις κότες από το κλουβί και τις πέταξαν στον κόσμο με αποτέλεσμα μέσα στην κοσμοπλημμύρα τα ζώα να τσαλαπατηθούν και να βρουν φριχτό θάνατο.

Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές» επικαλούμενοι και τις διατάξεις του ν. 4039/ 2012 αρ. 12 περί «απαγόρευσης χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες» (παραβίαση της παρ. 2 του άρθρου εγείρει πρόστιμο έως και 20.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο) καθώς και τις αντίστοιχες σχετικές με κακοποίηση του ίδιου νόμου (αρ. 16, παραβίαση των παρ. α' και β΄ εγείρει πρόστιμο έως 30.000 ευρώ ομοίως για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο), αλλά και την νομική ιδιότητα του ιδίου του δημάρχου, ζητούν επίσημη απάντηση για το συμβάν από τον Δήμο.

Υπογραμμίζουν δε, ότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του νόμου και κάνουν γνωστή την πρόθεσή τους να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές, αναμένοντας να λάβουν άμεση και έγγραφη απάντηση στα ερωτήματα που θέτουν.

Πάντως, το καρναβάλι του Τυρνάβου υπήρξε επεισοδιακό φέτος, καθώς σημειώθηκε και πτώση καρναβαλιστή από άρμα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.