Ένα μαγευτικό φυσικό φαινόμενο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον ουρανό. Το λεγόμενο και ματωμένο φεγγάρι... Πρόκειται για μία ολική σεληνιακή έκλειψη κατά την οποία το φεγγάρι θα πάρει ένα βαθυκόκκινο χρώμα

Το φαινόμενο ονομάζεται έτσι καθώς η Σελήνη βρίσκεται στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι και το χρωματίζει με μία παράξενη κεραμιδί απόχρωση που το κάνει να φαίνεται «ματωμένο».

Ταυτόχρονα υπάρχει και πανσέληνος που ονομάζεται «Πασχαλινή». Η ημερομηνία της συγκεκριμένου πανσελήνου χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα. Έτσι φέτος, τόσο η Γρηγοριανή Πασχαλινή πανσέληνος, όσο και η Ιουλιανή Πασχαλινή πανσέληνος, πέφτουν μέσα στην ίδια εβδομάδα, οπότε υπάρχει κοινός εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών Χριστιανών στις 20 Απριλίου.

Η ολική έκλειψη θα είναι ορατή κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και τον Ειρηνικό. Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί, ώρα Ελλάδος, της Μεγάλης Τρίτης, αλλά δεν θα είναι ορατό από τη χώρα μας.