Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή του Φαληρικού όρμου, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως την εκβολή του Κηφισού. Το masterplan της επέμβασης που μελετήθηκε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano και αποτελεί χορηγία ύψους 3 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό.

Η εν λόγω αστική ανάπλαση αφορά  το μετασχηματισμό σε πάρκο μιας περιοχής έκτασης 760 περίπου στρεμμάτων παραλιακής ζώνης.

Τη νομοθετική διεκπαιρέωση του έργου έχει αναλάβει το ΥΠΕΚΑ μέσα από το νόμο "Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσεις, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις" στον οποίο θα ενσωματωθούν προηγούμενες προβλέψεις για την περιοχή, ενώ θα καθοριστούν και οι απαιτούμενες χρήσεις γης, ώστε το έργο να είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ θα δοθεί Συντελεστής Δόμησης 2.500 τμ. περίπου για την έκταση με στόχο τη δημιουργία ενός πόλου υπερτοπικής σημασίας, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελισσόμενες μελέτες στο χώρο του Παλαιού Ιππόδρομου για τη δημιουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε συνέχεια και σε συνδυασμό με την περιοχή των 245 στρεμμάτων του παλαιού Ιπποδρόμου, από τα οποία μόνο τα 32 καλύπτονται με δόμηση, η έκταση θα καλύψει συνολικά 1000 στρέμματα που Πάρκου.

Το ΥΠΕΚΑ ετοιμάζει την πρόσκληση για χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων που περιλαμβάνουν την πρόσθετη επεξεργασία των λυμάτων καθώς και δίκτυο διανομής του ανακτημένου νερού. Το έργο προγραμματίζεται να δημοπρατηθεί στο τέλος του έτους, η δε ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προηγηθεί της ολοκλήρωσης της ανάπλασης και της φύτευσης του πάρκου.