Καθαρισμός στο Δέλτα του ποταμού Λουδία


Προστατευτικά γάντια θα φορέσουν την Κυριακή, 3 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, θα πιάσουν τις τσουγκράνες και θα καθαρίσουν τις εκβολές του ποταμού Λουδία, συνεχίζοντας έτσι την εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Η δράση, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, συνδιοργανώνεται από το δήμο Δέλτα και το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Ήδη το περασμένο διάστημα κάτοικοι και φορείς της περιοχής προχώρησαν σε ανάλογες εκστρατείες καθαρισμού και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλούς τόνους σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων βιομηχανικά μπάζα και οικιακά απόβλητα.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις εκστρατείες καθαρισμού, προκειμένου να αποδοθεί πεντακάθαρη η περιοχή του Εθνικού Πάρκου στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες. «Το πρόβλημα των σκουπιδιών υποβαθμίζει την περιβαλλοντική αξία της περιοχής του Δέλτα, κάτι που δεν θα επιτρέψει να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση του δήμου», σημειώνει ο κ. Γιουτίκας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, 7 Απριλίου, στο δημοτικό σχολείο Ανατολικού και την Κυριακή, 10 Απριλίου, στο παραποτάμιο δάσος Αξιού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο