Προστατευτικά γάντια θα φορέσουν την Κυριακή, 3 Απριλίου, μικροί και μεγάλοι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, θα πιάσουν τις τσουγκράνες και θα καθαρίσουν τις εκβολές του ποταμού Λουδία, συνεχίζοντας έτσι την εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Η δράση, που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με τη δύση του ήλιου, συνδιοργανώνεται από το δήμο Δέλτα και το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Ήδη το περασμένο διάστημα κάτοικοι και φορείς της περιοχής προχώρησαν σε ανάλογες εκστρατείες καθαρισμού και κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλούς τόνους σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων βιομηχανικά μπάζα και οικιακά απόβλητα.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις εκστρατείες καθαρισμού, προκειμένου να αποδοθεί πεντακάθαρη η περιοχή του Εθνικού Πάρκου στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες. «Το πρόβλημα των σκουπιδιών υποβαθμίζει την περιβαλλοντική αξία της περιοχής του Δέλτα, κάτι που δεν θα επιτρέψει να συνεχίσει η σημερινή διοίκηση του δήμου», σημειώνει ο κ. Γιουτίκας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, 7 Απριλίου, στο δημοτικό σχολείο Ανατολικού και την Κυριακή, 10 Απριλίου, στο παραποτάμιο δάσος Αξιού.