Τρόπους για να μειώσουν οι επιχειρήσεις το δικό τους αποτύπωμα του άνθρακα θα προτείνουν επιστήμονες σε εκδήλωση, με θέμα «Επιχειρώ Οικολογικά», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθελοντές για το Περιβάλλον» στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιδιοκτήτες καταστημάτων του δήμου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα αειφόρου διαχείρισης, εξοικονόμησης ενέργειας και νερού καθώς και περιορισμού απορριμμάτων στις επιχειρήσεις τους.

«Θα προτείνουμε τρόπους για να γίνουν οικολογικά συμβατές, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν λιγότερο χαρτί, να περάσουν ενεργειακά τζάμια και καζανάκια διπλής ροής»,εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας από τους ομιλητές, ο Στέφανος Παρασκευόπουλος, καθηγητής Οικολογίας & Αγωγής στην Προστασία του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, υλοποιείται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Καλαμαριάς και Κορδελιού-Ευόσμου.

Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος και η ενεργοποίησή τους για ανάληψη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.