Για αιώνες η όμορφη πόλη του Ambleside της Αγγλίας έχει προσελκύσει πεζοπόρους και ρομαντικούς που λάτρευαν τους παρθένους δρόμους και τα πέτρινα σπίτια της.

Σήμερα οι ντόπιοι ζουν με το φόβο ότι η ειδυλλιακή εικόνα της πατρίδας τους μπορεί σύντομα να καταρρεύσει από ένα κύμα νέων εξελίξεων της βιομηχανίας της φιλοξενίας.

Ήδη στην πόλη έχουν ξεκινήσει οι εργασίας για την ανέγερση πολυκαταστήματος ενώ σχεδιάζεται μέσα σε αυτό η κατασκευή ξενοδοχείου 64 δωματίων.

Οι αντίπαλοι της ιδέας υποστηρίζουν ότι το ξενοδοχείο θα μπορούσε να αποτελεί το καμπανάκι του θανάτου για τους τοπικούς ιδιοκτήτες μικρών ξενώνων που ήδη αγωνίζονται σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα . 

Ένα δεύτερο κτίριο, το πρώην γυμνάσιο Kelsick Ambleside έχει πωληθεί στον κατασκευαστή πολυτελών ακινήτων Springbourne Homes , και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προορίζεται για ξενοδοχείο 50 υπνοδωματίων και σχολή μαγειρικής υπό το διάσημο σεφ  Jamie Oliver.

Οι κάτοικοι αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν ότι αν η φιλοξενία μετατραπεί σε πραγματική βιομηχανία, ο τόπος τους θα αλλοιωθεί και θα σταματήσει να προσελκύει τους περιπατητές της φύσης.