Δημόσια συζήτηση με θέμα "Εξοικονόμηση Ενέργειας: Πως θα πεισθούν οι ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν τα κτίριά τους;" διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων την ερχόμενη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της (Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, 4ος όρ.).

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θεοδ. Σεραφείδης, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομίας Κατασκευών Καθηγητής ΕΜΠ κ. Γ. Κοντορούπης.

Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων ο βαθμός ανταπόκρισης των ιδιοκτητών στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ Οίκον", ποια επιπλέον κίνητρα είναι αναγκαία και ποια εμπόδια πρέπει να παραμεριστούν.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ενέργειας 2011 που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και τα συμπεράσματα θα παρουσιαστούν στην κεντρική ετήσια εκδήλωση της Διεθνούς Ενώσεως Ιδιοκτητών Ακινήτων (U.I.P.I.), που θα διεξαχθεί δύο ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γερμανού Επίτροπου Ενέργειας κ. Gunther Oettinger.