Τον κοινωνικό χαρακτήρα του θα δείξει το πρωϊνό της ερχόμενης Κυριακής ο 6ος διεθνής μαραθώνιος δρόμος «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (1χλμ, 5χλμ και 10χλμ).

Μικροί μαθητές, αλλά και απλοί πολίτες θα τρέξουν για το περιβάλλον και τα ανάπηρα παιδιά. Συγκεκριμένα με αφετηρία την πλατεία Αριστοτέλους οι μικροί μαθητές θα τρέξουν 1.000 μέτρα μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο «αγώνας για το περιβάλλον είναι μαραθώνιος». Παράλληλα μια ομάδα αθλητών θα πάρει μέρος στα 10.000 μέτρα φορώντας αθλητικές μπλούζες μεγάλης κινητής τηλεφωνίας και κάθε ένας από αυτούς που θα τερματίζει θα δίνονται 100 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ.

«Ο αγώνας 1000 μέτρων των μικρών μαθητών έχει επιλεγεί να μεταφέρει το μήνυμα της διοργάνωσης που δεν είναι άλλος ότι πρέπει να προσπαθούμε συνεχώς για το περιβάλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, Λιάνα Γούτα και συνεχίζει: «Θεωρούμε ότι οι μικροί δρομείς που θα συμμετάσχουν φέτος, οι μαθητές, είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι της ελπίδας για ένα αύριο αντάξιο των προσδοκιών μας, αφού εκείνα αποτελούν το μέλλον του τόπου μας και του πλανήτη».

Σημειώνεται ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα δοθούν σε όλα τα παιδιά μπλουζάκια με το περιβαλλοντικό μήνυμα της διοργάνωσης, προκειμένου να το μεταφέρουν όλο το χρόνο στην οικογένεια, στους φίλους τους και στο σχολείο τους. Φέτος όμως, η επιβράβευση της συμμετοχής τους θα είναι και ένα δεντράκι ελιάς που θα δοθεί στο τέλος της διαδρομής. Η συμβολική αυτή κίνηση γίνεται προκειμένου αρκετά από αυτά να παρακινηθούν και να ανατρέξουν στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας.

Από την άλλη το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στέλνουν απλοί πολίτες, αθλητές μιας συγκεκριμένης ομάδας που θα τρέξουν για την υγεία, για το περιβάλλον και για τα ανάπηρα παιδιά, καθώς θα συμβάλλουν ώστε να δοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από την εταιρεία κινητής εταιρείας με το να τερματίσουν οι περισσότεροι. «Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε την ευαισθησία μας και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στα ανάπηρα παιδιά που έχουν την ανάγκη μας προσφέροντας ένα ποσό που θα τους βοηθήσει και θα κάνει καλύτερη τη ζωή τους,» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωτεργάτης της κίνησης, Λευτέρης Πλακίδας.