Τον περιβάλλοντα χώρο, δίπλα στις εργατικές κατοικίες της Ευκαρπίας, «πρασίνισαν» σήμερα μέλη της Parallaxi και της ομάδας "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς" με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής.

Η δράση ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον έγινε στο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, μετά από κάλεσμα του δήμου Παύλου Μέλα και σε συνεργασία με το Κύταρρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), παράρτημα Θεσσαλονίκης και την ομάδα "Δράση για την Άγρια Ζωή".

To Κ.Ε.Α.Ν. Θεσσαλονίκης παρουσίασε το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησε με τη στήριξη της Vodafone, με στόχο να εκπαιδεύσει και να καλλιεργήσει την ευαισθησία όλων μας σε περιβαλλοντικά θέματα, συνδυάζοντας με δημιουργικό τρόπο την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν πάνω στο επιδαπέδιο Planetbook των 36 τ.μ., ενώ στο τέλος των εκδηλώσεων, το παιχνίδι διανεμήθηκε δωρεάν σε όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Παράλληλα, εθελοντές της ομάδας του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" φύτεψαν, μαζί με τους μαθητές, 100 δενδρύλλια και η ομάδα "Δράση για την Άγρια Ζωή" ενημέρωσε τα παιδιά για τις δραστηριότητές της που αφορούν την περίθαλψη τραυματισμένων, εξαντλημένων ή άρρωστων άγριων ζώων και την ταχύτερη δυνατή επανένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων από αυτά στο φυσικό περιβάλλον.