Δεντροφύτευση διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή στον Προμαχώνα της Πύλης Βηθλεέμ η ΜΚΟ "Ρεύμα Ενεργών Πολιτών".

Το Ρεύμα Ενεργών Πολιτών είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας με έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης απ’ όπου και ξεκίνησε, με παραρτήματα στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι στόχοι και οι δραστηριότητες της ΜΚΟ αφορούν ένα ευρύ φάσμα καθημερινών προβληματισμών και ενδιαφερόντων του πολίτη. Η καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικά της νεανικής, το ενεργειακό έλλειμα, η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, η οικολογία, το περιβάλλον, η διατροφή, η ποιότητα της εκπαίδευσης και ο εθελοντισμός είναι μερικά μόνο από τα θεμάτα που εντάσσονται στο σχεδιασμό των δράσεων του ΡΕΠ.

Η εθελοντική δεντροφύτευση στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα της Πύλης Βηθλεέμ (στα τείχη απέναντι από το Παλιό Πανάνειο, πάνω από το νέο θερινό σινεμά του Δήμου) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι με σημείο συνάντησης και εκκίνησης την Χανιώπορτα.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Καινοτομιών) και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας Ενετικών Τειχών και του τομέα Πρασίνου.

Να σημειώσουμε ότι η φύτευση θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές Ηρακλειώτες, μέλη της οργάνωσης ΡΕΠ και όχι μόνο, καθώς και από μαθητές σχολείων για παιδιά με ειδικές ανάγκες και θα συμπεριλάβει σπάνια βότανα και αρωματικά φυτά της Κρήτης, σε μια προσπάθεια διάσωσης της κρητικής χλωρίδας, συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2 εβδομάδες στον ίδιο χώρο η υπηρεσία Ενετικών Τειχών με την βοήθεια του παιδικού σταθμού "Ροδομηλιά".