Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πέραν της θετικής άποψης που έχει ως προς την αναγκαιότητα της βελτίωσης και συνέχισης της λειτουργίας του δικτύου ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, προτάσσει την ανάγκη για συνολική και ενιαία θεώρηση του θέματος στο πρόγραμμα "Θεσσαλονίκη 2012", διαβεβαιώνει, με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκος Σηφουνάκης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Αράπογλου, η οποία έχει ζητήσει να μην εγκαταλειφθεί το έργο.

"Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Θεσσαλονίκης που κατασκευάστηκε πριν από ένα χρόνο και στοίχισε στους δημότες της Θεσσαλονίκης 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης", επισημαίνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ περιγράφοντας ότι "σημαντικά κομμάτια του δικτύου, που βρίσκονται πάνω σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, είτε εξαιτίας της απερισκεψίας των οδηγών, είτε λόγω της ελλιπούς συντήρησης τους από τις Υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης". Όπως συγκεκριμένα έχει επισημάνει η κ. Αράπογλου, τα πλαστικά διαχωριστικά που καθορίζουν τα όρια του ποδηλατοδρόμου στην πλειονότητα τους έχουν εξαφανιστεί, η κόκκινη άσφαλτος που έχει ρόλο να κάνει διακριτό τον ποδηλατόδρομο έχει ξεθωριάσει και τις βραδυνές ώρες το αποτέλεσμα είναι οι ποδηλατόδρομοι να μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.