Σε μια πρωτότυπη κίνηση προχωράνε τα μέλη και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, σε συνεργασία με το δήμο Κατερίνης (Αντιδημαρχία Πρασίνου). Συγκεκριμένα, θα... πρασινίσουν τα νέα κοιμητήρια της πόλης, φυτεύοντας εντός του χώρου αυτού περίπου 1.000 δένδρα, προσφορά του Δήμου. Η δενδροφύτευση θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει για δύο ώρες.

Πάνω από 60 άτομα, 25 από τα οποία είναι μαθητές Λυκείου θα πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία η οποία αποτελεί μόνο την αρχή για τις δεκάδες άλλες δενδροφυτεύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία πάντα με το δήμο Κατερίνης.

"Εδώ (σ.σ. νέα κοιμητήρια) η ζωή και ο θάνατος οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά. Εμείς, οι εν ζωή, επισκεπτόμαστε το χώρο αυτό επειδή εκεί κατοικούν πλέον μόνιμα τα αγαπημένα πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας να φροντίσουμε την ‘τελευταία κατοικία’, το ξεχωριστό αυτό μέρος και να αντικαταστήσουμε τα ευκολοσυντήρητα ανθεκτικά πλαστικά άνθη με πραγματικό πράσινο και δέντρα", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.