Ακόμη ένα «πράσινο ρεκόρ» κατάφερε να πετύχει η Γερμανία, καθώς σύμφωνα με νέα έκθεση του Fraunhofer Institut, μέσω ΑΠΕ καλύφθηκε περίπου το 31% της συνολικής ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα στο α’ εξάμηνο του 2014.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 27% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας προήλθε από αιολικά και φωτοβολταϊκά και άλλο ένα 4% προήλθε από υδροηλεκτρικά.

Εν συγκρίσει με το α’ εξάμηνο του 2013, η ενέργεια από φ/β αυξήθηκε κατά 28% και από αιολικά κατά 19%.

Μάλιστα, το Fraunhofer Institut σημειώνει ότι για πρώτη φορά στη Γερμανία οι «πράσινες» πηγές ενέργειας είχαν μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με το λιγνίτη.

Παρά τα θετικά αυτά μηνύματα, το γερμανικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι η παραγωγή ενέργειας μέσω καύσης άνθρακα παρέμεινε στα επίπεδα του 2012, αλλά κατά 5% υψηλότερη από τον μέσο όρο των τελευταίων 10 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του Energiewende (την πολιτική ενεργειακής μετάβασης), η χώρα έχει θέσει ως στόχο ως το 2050 το 80% της παραγωγής ενέργειας να γίνεται από ΑΠΕ, και ως το 2025 το 45% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ.