Στην αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού για τις ΑΠΕ, κατά 486 εκατ. δολάρια, προχωρά το υπουργείου Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (DECC) της Βρετανίας, με στόχο να στηρίξει τη θεμελίωση επιπλέον έργων.

Ως το 2050 η χώρα σκοπεύει να έχει μειώσει κατά 80% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, οπότε για να πιάσει το στόχο αυτό αυξάνει τα ποσά επιδότησης των ΑΠΕ.

Το υπουργείο ελπίζει ότι η κίνηση αυτή θα αποτελέσει κίνητρο για τους παραγωγούς ΑΠΕ, ώστε να γίνει άμεση η ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Βάσει του σχεδιασμού το διάστημα 16-30 Οκτωβρίου το DECC θα προχωρήσει σε δημοπρασίες επιδοτήσεων, με τους νικητές να κερδίζουν συμβόλαια με συνολική επιδότηση της μονάδας ΑΠΕ για 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την RenewableUK, τα πρόσθετα κεφάλαια αναμένεται να φέρουν έργα 200 MW, αρκετή ισχύς για να τροφοδοτηθούν τα βρετανικά νοικοκυριά.

Επίσης, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει την παροχή επιδοτήσεων σε φωτοβολταϊκά που επιδοτήθηκαν μέσω RO (Renewable Obligation), αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου του 2015.