Τις έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών συλλόγων αλλά και της αυτοδιοίκησης στην περιοχή της Λοκρίδας συναντά το σχέδιο για την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.

Ήδη οι μεγαλύτερες αντιδράσεις υπάρχουν στην περιοχή της Αταλάντης και του Θεολόγου μιας και οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι φορέων εκτιμούν ότι με την εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών υποβαθμίζεται τουριστικά η περιοχή. Σε ψήφισμά του ο δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας δηλώνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί νέες εγκαταστάσεις αφού θεωρεί την περιοχή κορεσμένη. Παράλληλα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την αύξηση παραγωγικότητας και επέκταση σε υφιστάμενες ιχθυοκαλλιέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το χωροταξικό που έχει τεθεί σε διαβούλευση στην περιοχή του Μαλιακού και του Β. Ευβοϊκού προβλέπονται τέσσερις περιοχές οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ) με πρόβλεψη η παραγωγή να φτάσει στις 24.000 τόνους ψάρια κάθε χρόνο.

Ιδιαίτερα στην περιοχή της Λοκρίδας (Λιβανάτες Αταλάντη Τραγάνα και Θεολόγος) που ήδη λειτουργούν ιχθυοκαλλιέργειες προβλέπεται σχεδόν ο πενταπλασιασμός της παραγωγής είτε με αύξηση δυναμικότητας ιστάμενα ιχθυοτροφείου είτε με εγκατάσταση νέων.