Την επιτακτική ανάγκη λειτουργίας του νέου Κέντρου Διανομής στη Ρόδο, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη τροφοδότηση με ηλεκτρισμό του νησιού και πρωτίστως της πόλης για τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) Κωνσταντίνος Ζωντανός, στο πλαίσιο των επαφών που είχε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προγραμματίζει επενδύσεις στη Ρόδο συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου Κέντρου Διανομής στην περιοχή του Αγίου Νικολάου καθώς και την ανάπτυξη δικτύων, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσής τους το 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρόδο, ο κ. Ζωντανός συναντήθηκε με τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινο, τον δήμαρχο του νησιού Φ. Χατζηδιάκο και άλλους τοπικούς φορείς, οι οποίοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, ανταποκρίθηκαν θετικά στην προοπτική υλοποίησης του εν λόγω έργου το οποίο, όπως τονίστηκε, διασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού και θα συμβάλει καθοριστικά στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.