Μπορεί να θεωρούνται κατά κάποιους κατοικίδια και να κοσμούν τη γυάλια του σπιτιού τους, όμως τα συγκεκριμένα είδη ψαριών θεωρούνται αρκετά επικίνδυνα, και οι ειδικοί συνιστούν "κοιτάτε αλλά μην ακουμπάτε".

Τα πιράνχας, είναι ψάρια γνωστά για τα κοφτερά δόντια τους και ζουν στα νερά του Αμαζονίου, όπου αφού σχηματίσουν κοπάδια επιτίθενται σε ο, τιδήποτε κινείται. Ένα μέτριο κοπάδι από τα εν λόγω ψάρια μπορεί να κατασπαράξει τριακόσιους ανθρώπους σε δευτερόλεπτα χρόνου. Παρά την επικινδυνότητά τους που τα κάνει σχεδόν απαγορευτικά για την οποιαδήποτε επαφή με τους ανθρώπους, αλλά και με τα άλλα ζώα, μία καινούρια μόδα έχει ξεκινήσει παγκοσμίως που αφορά στα πιράνχα ως κατοικίδια.

Εάν είδατε στον κινηματογράφο την ταινία «Piranha 3D» και τη λατρέψατε, τώρα μπορείτε να έρθετε πιο κοντά στα επικίνδυνα αυτά ψαράκια υιοθετώντας τα και μεταφέροντας τα από τα νερά των ωκεανών στη γυάλα του σπιτιού σας. Προσέξτε μόνο μην τα αφήσετε ποτέ νηστικά γιατί δεν ξέρετε μέχρι πού είναι ικανά να φτάσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν την πείνα τους.