Περισσότεροι από 1.000 εθελοντές, παιδιά και ενήλικες από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τους τοπικούς οικισμούς, ρίχτηκαν στη «μάχη» για την καθαριότητα.

Σκοπός τους να εξαφανίσουν τα σκουπίδια και το πλαστικό από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιοχές του Εθνικού Πάρκου του δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, το Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι, τις εκβολές του Λουδία, το παραποτάμιο δάσος Ανατολικού και το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού στη Χαλάστρα.

Στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού «Μια μέρα για το δέλτα» που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα, σε συνεργασία με το δήμο Δέλτα συγκεντρώθηκαν περίπου 200 κυβικά μέτρα σκουπίδια.

«Στόχος είναι οι εθελοντικές δράσεις να συνεχιστούν, ενώ παράλληλα ο Φορέας Διαχείρισης σχεδιάζει κοινό πρόγραμμα με το Δήμο Δέλτα για την απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και μπαζών», δήλωσε ο πρόεδρος του Φορέα, καθηγητής Θεμιστοκλής Κουιμτζής. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας, δεσμεύτηκε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για τον καθαρισμό της περιοχής με την εντατικοποίηση της φύλαξης από τη δημοτική αστυνομία, προκειμένου να παραμείνει καθαρή.

Παράλληλα, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στις εκβολές του Λουδία, με την υποστήριξη του δήμου Αλεξάνδρειας, στην οποία συμμετείχαν εκατό παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, το Δημοτικού Σχολείο Λουτρού και το Δημοτικό Σχολείο Κλειδίου.