Πακέτο 25 κοινών εγγράφων σχετικά με την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, υπέγραψαν οι Ρωσία και Ινδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στο Νέο Δελχί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, οι δύο χώρες συζήτησαν τρόπους διαφοροποίησης και εξέλιξης των εμπορικών συναλλαγών καθώς και αύξηση των επενδύσεων.

Αναφορικά τις στρατηγικές συμφωνίες στην πυρηνική ενέργεια, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως ανοίγει ο δρόμος για «μια μακροπρόθεσμη, πραγματική και αμοιβαία επωφελή συνεργασία».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια 12 ρωσικών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία, σε βάθος 20ετίας.  Ήδη λειτουργεί ένας αντιδραστήρας 1.000 MW στον ενεργειακό σταθμό του Κουντανκουλάμ, στη νότια Ινδία, σταθμός που έχει χτιστεί από τη Rosatom, και οι δύο χώρες προχωρούν στην κατασκευή μιας δεύτερης μονάδας στο Kουντανκουλάμ. Επίσης, θα συνεργαστούν και στην κοινή παραγωγή ουρανίου, στη διάθεση των πυρηνικών αποβλήτων και την κατασκευή άλλων πυρηνικών εγκαταστάσεων από Ρώσους επιστήμονες.

Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Rosatom, Σεργκέι Κιριένκο, οι δύο χώρες επενδύουν σε κοινό στρατηγικό όραμα συνεργασίας στη ειρηνική και κοινωνικά επωφελή χρήση της ατομικής ενέργειας, με νέες μονάδες παραγωγής, βασισμένες στη ρωσική τεχνολογία.