Στη σύναψη συνεργασίας με τη Πετρογκάζ προχώρησε η Ελίν διαβλέποντας τη στροφή σημαντικής μερίδας καταναλωτών στη χρήση υγραερίου ως καυσίμου οχημάτων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία αφορά στη δημιουργία πρατηρίων ελίν τα οποία στην γκάμα των καυσίμων τους θα διαθέτουν και υγραέριο κίνησης το οποίο θα προμηθεύονται από την Πετρογκάζ. Έτσι, οι αυτοκινητιστές που θα επισκέπτονται ένα πρατήριο Ελίν το οποίο θα έχει το διακριτικό σήμα AutoGas και το λογότυπο Πετρογκάζ, θα γνωρίζουν ότι μπορούν να εφοδιαστούν και με υγραέριο κίνησης.

Το πρώτο πρατήριο Ελίν με υγραέριο έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και ο στόχος είναι το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν ανάλογα πρατήρια σε όλη την Ελλάδα. Η χρήση του υγραερίου ως καυσίμου αυτοκίνησης έχει αρκετά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα αφού σύμφωνα με μελέτες, η χρήση του συνεπάγεται μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, οξειδίων αζώτου καθώς και βλαβερών σωματιδίων.

Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται και η οικονομία καθώς η τιμή του υγραερίου είναι σημαντικά χαμηλότερη από της βενζίνης ενώ εκτιμάται ότι συμβάλλει και στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του κινητήρα.