Θέματα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας και των Μακεδονικών Τεμπών συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης και οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης (ΠΑΣΟΚ), Σάββας Αναστασιάδης (Ν.Δ.) Άγγελος Τζέκης (ΚΚΕ) και Ευαγγελία Αμανατίδου Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης των Λιμνών. Αφορμή για τη σύσκεψη, σύμφωνα με το Δήμο, αποτέλεσε η επεξεργασία εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής νέου αναθεωρημένου σχεδίου για την Κορώνεια αλλά και η προετοιμασία προεδρικού διατάγματος στο οποίο θα ενσωματωθούν όλες οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των τελευταίων χρόνων σχετικά με τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης.

«Μας ενδιαφέρει να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς όλες αυτές οι δεσμεύσεις να είναι απαγορευτικές για ήπιες μορφές ανάπτυξης στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού», σχολίασε ο δήμαρχος.

Γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των δημάρχων της ευρύτερης περιοχής ενώ οι βουλευτές θα επιδιώξουν να τους δοθούν, από το υπουργείο, τα σχετικά κείμενα για μελέτη και υποβολή προτάσεων.

Επιπλέον θα προσκληθεί η επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής προκειμένου να επισκεφθεί τον τόπο και να συζητήσει με τους φορείς επιμέρους ζητήματα, ενόψει και της κατάρτισης, μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πενταετών επιχειρησιακών σχεδίων που περιλαμβάνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές κάθε Δήμου.
TAGS