Η Ουγγαρία ξαναέδωσε φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία ξαναέδωσε φυσικό αέριο στην Ουκρανία

Έληξε η αναστολή των παραδόσεων φυσικού αερίου προς την Ουκρανία όπως ανακοίνωσε ο διαχειριστής του ουγγρικού δικτύου αγωγών η εταιρεία FGSZ.

Η παροχή φυσικού αερίου μέσω των αγωγών που περνούν από την Ουγγαρία, είχαν ανασταλεί επ 'αόριστον τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια κίνηση που τότε επικρίθηκε από την ουκρανική δημόσια εταιρεία ενέργειας Naftogaz

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου από την Ουγγαρία προς την Ουκρανία άρχισαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της FGSZ Έντινα Λάκατος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο ίδιος ανέφερε ότι 2,6 εκατομμύρια m3 φυσικού αερίου παραδόθηκαν ήδη από το Σάββατο. 

Η FGSZ αποφάσισε στις 25 Σεπτεμβρίου να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από τον Naftogaz ως «απροσδόκητη και ανεξήγητη». Σύμφωνα με τον διαχειριστή της μεταφοράς φυσικού αερίου στο ουκρανικό έδαφος την εταιρεία Ukrtransgaz, η Ουκρανία εισήγαγε το 2013 συνολικά 600 εκατομμύρια m3 αερίου από την Ουγγαρία.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου από την Ουγγαρία προς την Ουκρανία είναι στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει το Κίεβο να ξεπεράσει τις δυσκολίες εξ αιτίας της κρίσης στη ανατολική Ουκρανία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο