Οι επενδύσεις της Καλιφόρνιας στην πράσινη ενέργεια τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα σημαντική αύξηση της απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα, εντονότερη από κάθε άλλη αμερικανική πολιτεία.

Η Καλιφόρνια έχει θέσει τους πιο φιλόδοξους ενεργειακούς στόχους, ανάμεσά τους και τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς προσπαθεί να ηγηθεί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς. Αναφορικά με την απασχόληση, οι 26 καλιφορνέζικες εταιρείες που ανήκουν στον χρηματιστηριακό δείκτη Clean Energy έχουν αυξήσει τις προσλήψεις τους με ετήσιο ρυθμό 9,5% την τελευταία διετία, έναντι 2,3% για το σύνολο των 115 επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες εκεί.

Η κάθε εταιρειά αφιέρωσε πέρυσι 141 εκατ. δολάρια για την έρευνα στις πράσινες τεχνολογίες, ποσό που αντιστοιχεί στο 26% των πωλήσεων. Πλέον, ο κλάδος απασχολεί 431.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ομίλου Advanced Energy Economy.

Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από το 2006, έχουν επενδυθεί πάνω από 27 δις. δολάρια στον κλάδο, με βάση πρόσφατη έκθεση της εταιρείας Next 10.